Mall of Scandinavia

Mall of Scandinavia

Installationsledning vid Mall of Scandinavia

Vid Unibail-Rodamcos byggnation av Mall of Scandinavia var en av våra konsulter med som installationsledare. Mall of Scandinavia är ett köpcentrum nordväst om Stockholm i Solna. Projektet innehöll en nybyggnad av en kommersiell byggnad på 5 våningar varav 2 våningsplan är under marken. Själva byggnationen startade april 2012 med en bruttoyta på 250 000 kvadratmeter. 

Stort fokus på installationer i Mall of Scandinavia-projektet

Vår konsult anlitades av Unibail-Rodamco, (numera Unibail-Rodamco-Westfield) och ansvarade för samordningen vid köp och val av teknisk utrustning. I byggnaden installerades 550kvadratmeter Led-skärm och förutom storleken och alla de saker som normalt behövs i ett köpcentrum ville byggherren skapa en högklassig lyxig shoppingupplevelse i köpcentrumet. 

I projektet låg fokus mycket på bland annat wifi, mobiltelefoni, besöksräknare, ljudanläggningar, ljuseffekter och Led-skärmar.  

Komplext projekt med många förändringar och tillägg

Under projektet genomfördes en hel del förändringar och tillägg. Gällande el och tele höll vår installationsledare i hanteringen av ändring och tilläggskostnaderna. Konsulten var även delaktig i projektet genom att bevaka byggnationen under produktion och vid slutbesiktning.  

Projektet utfördes i form av totalentreprenad som genomfördes av Peab Sverige. Byggherre var Rodamco Sverige och som arkitekter anlitades Wingårdh och Byrån för Arkitektur & Urbanism BAU. Budget för projektet var runt 4 Mdkr.  

Mer om projektet

PEAB berättar om projektet

Läs om historien kring projektet och den långa processen kring byggnationen av Mall of Scandinavia i Fastighetsvärlden.

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp