Raksystems_besiktning_hero
Personlig service och korta ledtider

Besiktning av bostäder

Vår prioritet är hälsan på din bostad! Vi jobbar för friska hem åt alla. Besiktningar är vår expertis.

Överlåtelsebesiktning inför försäljning eller köp av bostad

Vi jobbar rikstäckande inom överlåtelsebesiktning, energideklaration, fuktkontroll och andra fastighetsrelaterade tjänster. Vi vill hjälpa dig att skapa trygghet och lugn i din försäljning eller ditt köp.

Raksystems hus i grönska

Överlåtelsebesiktning för dig som ska sälja

För säljaren ger en utförd överlåtelsebesiktning/husbesiktning ett bättre utgångsläge då husets skick och status redovisas redan i förväg. Besiktningen är också en bra hjälp för mäklaren för att kunna göra en rättvis värdering av huset. Spekulanter på visning kan känna sig tryggare med vetskapen om eventuella fel eller brister i husets aktuella skick, vilket ofta bidrar till en säkrare budgivning och affär.

Med varje husbesiktning ingår vår helt unika Vitvaruförsäkring som gäller för köparen under hela 12 månader efter tillträdet.

  • Full insyn i husets hälsa
  • Tryggt för köpare att lägga bud
  • Inga överraskningar som riskerar affären

Läs mer här
Raksystems besiktningsman hela Sveriges besiktningsbolag

Överlåtelsesiktning för dig som ska köpa

Som köpare av ett hus har du en långtgående undersökningsplikt. Att låta utföra en besiktning innan köpet hjälper dig att utföra en del av undersökningsplikten.

Besiktningen är också ett bra sätt att lära känna ditt nya hus, samt skaffa dig så mycket möjligheter och rättigheter som möjligt ifall det faktiskt är något som framkommer då du redan flyttat in i ditt nya boende. Besiktningsmannen har ett ansvar för det utförda uppdraget mot dig som beställare i 2 år efter besiktningstillfället.

  • Lär känna ditt hus i förväg
  • Bli ekonomiskt förberedd på husets behov
  • Undvik framtida okända problem med huset
Läs mer här

El- & VA kontroll

En okulär el- & VA-installationskontroll är ett bra komplement till överlåtelsebesiktningen. Därför beställs och utförs ofta en sådan här kontroll i samband med en denna.

Läs mer här

Besiktning bostadsrätt

Genom att låta besiktiga bostadsrätten kan du undvika problametik i framtiden och slippa onödiga och kostsamma överraskningar. Besiktningen kan beställas av både säljare och köpare.

Läs mer här

Köpargenomgång

En köpargenomgång är ett väldigt bra sätt att lära känna ditt nya hus. Du får en genomgång av befintligt besiktningsprotokoll tillsammans med besiktingsmannen.

Läs mer här

Kontakta oss gärna för mer information