BESIKTNINGAR

PERSONLIG SERVICE PÅ RIKSTÄCKANDE NIVÅ

Vår prioritet är hälsan på din bostad! Vi jobbar för friska hem åt alla. Besiktningar är vår expertis.

Raksystems hus i grönska
Besiktning för dig som ska sälja

En trygghet i husförsäljningen

För säljaren ger en utförd överlåtelsebesiktning/husbesiktning ett bättre utgångsläge då husets skick och status redovisas redan i förväg. Besiktningen är också en bra hjälp för mäklaren för att kunna göra en rättvis värdering av huset. Spekulanter på visning kan känna sig tryggare med vetskapen om eventuella fel eller brister i husets aktuella skick, vilket ofta bidrar till en säkrare budgivning och affär.

Med varje husbesiktning ingår vår helt unika Vitvaruförsäkring som gäller för köparen under hela 12 månader efter tillträdet.

  • Full insyn i husets hälsa
  • Tryggt för köpare att lägga bud
  • Inga överraskningar som riskerar affären

Läs mer här
Raksystems besiktningsman hela Sveriges besiktningsbolag
Besiktning för dig som ska köpa

Besiktiga huset före köpet

Som köpare av ett hus har du en långtgående undersökningsplikt. Att låta utföra en besiktning innan köpet hjälper dig att utföra en del av undersökningsplikten.

Besiktningen är också ett bra sätt att lära känna ditt nya hus, samt skaffa dig så mycket möjligheter och rättigheter som möjligt ifall det faktiskt är något som framkommer då du redan flyttat in i ditt nya boende. Besiktningsmannen har ett ansvar för det utförda uppdraget mot dig som beställare i 2 år efter besiktningstillfället.

  • Lär känna ditt hus i förväg
  • Bli ekonomiskt förberedd på husets behov
  • Undvik framtida okända problem med huset
Läs mer här
Raksystems elinstallationer och vatteninstallationer
EL- & VA Kontroll

Se över installationerna i huset

En okulär el- & VA-installationskontroll är ett bra komplement till överlåtelsebesiktningen. Därför beställs och utförs ofta en sådan här kontroll i samband med en denna.

En okulär el & VA-installationskontroll innebär inte att besiktningsmannen garanterar anläggningens funktion eller att installationen inte är i behov av underhåll, uppgradering eller reparation. För att säkerställa detta kan det krävas en utredning av behörig fackman.

Läs mer här
Raksystems_besiktning_BR1
För dig som ska sälja din bostadsrätt

Full insyn i bostadsrätten

Genom att låta besiktiga bostadsrätten kan du undvika problametik i framtiden och slippa onödiga och kostsamma överraskningar. Under en besiktning av en bostadsrätt läggs fokus på att kontrollera våtrum och kök, ställen där faran för problem är som störst. Besiktningen kan beställas av både säljare och köpare. Kombinera gärna din besiktning med en areamätning för att få den korrekta storleken på bostadsrätten.

Läs mer här

Kontakta oss gärna för mer information