Sergelhuset

Dry-IT i samarbete med Veidekke i projektet Sergelhuset

Raksystems Dry-IT fuktsakkunnigstöd för Veidekke i Sergelhuset

Från år 2017 fram till hösten 2020 arbetade Veidekke med en ombyggnation och påbyggnation av Sergelhuset i Stockholm. Raksystems bistod som fuktsakkunnigstöd.

Kort om projektet

  • Kund: Veidekke
  • Plats: Stockholm
  • Arbetet inleddes: 2017
  • Arbetet slutfördes: 2020
  • Kundansvarig konsult Raksystems: Tommy Augustsson

Fuktsäkerhetsprojektering i LEED Platinum-projekt

Veidekkes projekt i Sergelhuset är nio våningar kontorsyta som totalt omfattar 17 400 kvm. Byggnaden klassades med den högsta miljöcertifieringen – LEED Platinum vilket borgar för en långsiktig hållbar byggnad. Raksystem Dry-ITs roll var initialt att utföra fuktsäkerhetsprojektering. Därefter fortsatte samarbetet i produktionsfasen i form av fuktsakkunnigstöd, våra konsulter utförde även fuktmätningarfuktronder och lufttäthetsprovningar i byggnaden.

Tommy Augustsson
Tommy Augustsson fungerade som fuktsakkunnig i projektet

Ett utmanande projekt ur fuktsäkerhetsperspektiv

Utmaningen i projektet var framför allt att uppfylla tätskikt i kritiska konstruktioner, bland annat taksarger och vid terrasser. Med en god dialog och tätt samarbete med kunden har lyckades vi räta ut alla frågetecken och komma med bra fungerande lösningar. 

Det har inte bara varit en god dialog och gott samarbete med Veidekke utan det har även varit en bra kontakt med beställarorganisationen. God kommunikation är ju nyckeln till många goda lösningar” – Tommy Augustsson, Fuktsakkunnig, Raksystems Dry IT

Jag kan bara hålla med Tommy i hans kommentar att vi har haft ett gott samarbete och tillsammans har vi utvecklat och tagit fram de bästa lösningarna för just detta projekt.” – Adib Kakar, Projektchef, Veidekke

Dela

Dela: Facebook Dela: LinkedIn Dela: Twitter Dela: WhatsApp